Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού
Ab logo
  • Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού

Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Ορεκτικό
Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 170 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτάκια βανιλίνη
  • 15 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 5 κ.γ. αλάτι
  • 15 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 125 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (Για το γλάσο λεμονιού)
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού (Για το γλάσο λεμονιού)
  • 270 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη (Για το γλάσο λεμονιού)

Ας μαγειρέψουμε

Μάφινς: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στη λειτουργία του αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα δισκάκι με 12 θήκες για μάφινς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το τριμμένο καρότο, χτυπώντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα αλευριού, χτυπώντας, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μοιράζουμε στις θήκες, γεμίζοντάς τις σχεδόν μέχρι επάνω. Ψήνουμε τα μάφινς για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν -δοκιμάζουμε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο ενός μάφιν: πρέπει να βγει στεγνή. Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γλάσο λεμονιού: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά -αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με 1 κ.γ. νερό. Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το γλάσο πάνω στα κρύα μάφινς και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Brunch
Χειμώνας
Ορεκτικό
  • Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού