Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι
από AB FOODSTORIES
Χρόνος
1'- 30'Αξιολόγηση
5 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 συσκευασία ζυμαρικά
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε φετάκια
- 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ. γ. χυμός λεμονιού
- λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
- τριμμένο πεκορίνο (για γαρνίρισμα)
Ας μαγειρέψουμε
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το τριμμένο πεκορίνο χωριστά.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!