Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι
Ab logo
  • Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι

Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι

από AB FOODSTORIES

Χρόνος

1'- 30'

Αξιολόγηση

5 στα 5
Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε φετάκια
  • 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. γ. χυμός λεμονιού
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • τριμμένο πεκορίνο (για γαρνίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το τριμμένο πεκορίνο χωριστά.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
  • Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι