Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές το σκόρδο και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τις πιπεριές, μαζί με 80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, τον φρέσκο βασιλικό και το ανθότυρο, κρατώντας λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ανθότυρο και βασιλικό, καθώς και καβουρδισμένο κουκουνάρι.