Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρυζόξυδο, το μίριν και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το wasabi.
Για τις γαρίδες: Βράζουμε τις γαρίδες για 2-3’, σε νερό που κοχλάζει, αποσύρουμε, τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ρυζόξυδο και το μίριν, μαρινάρουμε τις γαρίδες μέχρι να κρυώσει το ρύζι.
Για το σούσι: Τυλίγουμε το bamboo mat με μεμβράνη τροφίμων.
Επάνω του απλώνουμε το φύλλο nori και ένα στρώμα ρυζιού, από τη μια άκρη ως την άλλη απλώνουμε μια ποσότητα μαγιονέζας, γαρίδες, αγγούρι και καρότο.
Κλείνουμε καλά και σφιχτά τυλίγοντας σε ρολό και κόβουμε σε φέτες.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα μας τα υλικά.
Σερβίρουμε το σούσι με wasabi και σάλτσα σόγιας.