facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνMaki rolls με γαρίδες, αγγούρι και μαγιονέζα wasabi
Ab logo
  • Maki rolls με γαρίδες, αγγούρι και μαγιονέζα wasabi
Maki rolls με γαρίδες, αγγούρι και μαγιονέζα wasabi

Maki rolls με γαρίδες, αγγούρι και μαγιονέζα wasabi

από Εύα Μονοχάρη
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 400 g ρύζι για σούσι
  • 1,3 κ.γ. μίριν (για το ρύζι)
  • 40 g ρυζόξυδο (για το ρύζι)
  • 30 g ζάχαρη
  • αλάτι
  • 150 g μαγιονέζα
  • Wasabi σε ποσότητα της επιλογής σας
  • 20 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ, τον χυμό τους
  • 2 κ.σ. ρυζόξυδο (για τις γαρίδες)
  • 1 κ.γ. μίριν (για τις γαρίδες)
  • 2 αγγούρια κομμένα σε στικς
  • 2 καρότα κομμένα σε στικς
  • Nori
  • Πίκλα τζίντζερ
  • Σάλτσα σόγιας
  • 400 g ρύζι για σούσι
  • 1,3 κ.γ. μίριν (για το ρύζι)
  • 40 g ρυζόξυδο (για το ρύζι)
  • 30 g ζάχαρη
  • αλάτι
  • 150 g μαγιονέζα
  • Wasabi σε ποσότητα της επιλογής σας
  • 20 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ, τον χυμό τους
  • 2 κ.σ. ρυζόξυδο (για τις γαρίδες)
  • 1 κ.γ. μίριν (για τις γαρίδες)
  • 2 αγγούρια κομμένα σε στικς
  • 2 καρότα κομμένα σε στικς

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρυζόξυδο, το μίριν και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το wasabi.
Για τις γαρίδες: Βράζουμε τις γαρίδες για 2-3’, σε νερό που κοχλάζει, αποσύρουμε, τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ρυζόξυδο και το μίριν, μαρινάρουμε τις γαρίδες μέχρι να κρυώσει το ρύζι.
Για το σούσι: Τυλίγουμε το bamboo mat με μεμβράνη τροφίμων.
Επάνω του απλώνουμε το φύλλο nori και ένα στρώμα ρυζιού, από τη μια άκρη ως την άλλη απλώνουμε μια ποσότητα μαγιονέζας, γαρίδες, αγγούρι και καρότο.
Κλείνουμε καλά και σφιχτά τυλίγοντας σε ρολό και κόβουμε σε φέτες.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα μας τα υλικά.
Σερβίρουμε το σούσι με wasabi και σάλτσα σόγιας.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ιαπωνική
Κλασική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο