Ab logo
  • Μανιάτικη Τυρόπιτα

Μανιάτικη Τυρόπιτα

Αναζητάς συνοδευτικό πιάτο για το πασχαλινό αρνί; Τι καλύτερο από μία νόστιμη μανιάτικη τυρόπιτα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους;

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάσχα
Μανιάτικη Τυρόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 400 g ΑΒ αλεύρι ζυμωτό (για τη ζύμη)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι (για τη ζύμη)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 265 ml νερό (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 500 g φέτα (για τη γέμιση)
  • 400 g ανθότυρος (για τη γέμιση)
  • 1 Ματσάκι μάραθος (για τη γέμιση)
  • 4 αβγά (για τη γέμιση)
  • 800 ml γάλα (για τη γέμιση)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι (για τη γέμιση)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,69 Ε/ κιλ
    €0,69
    7087510
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ λιτ
    €0,48
    7130596
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο το οποίο απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν για να σκεπάσουμε την πίτα. 2. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. 3. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα ώστε να σκεπαστούν οι άκρες και να μείνει το κέντρο ανοιχτό (σαν τάρτα). 4. Λαδώνουμε το φύλλο και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στις αντιστάσεις στους 200ο C για περίπου 50’.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Πάσχα
    Μεσημεριανό
    • Μανιάτικη Τυρόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,69 Ε/ κιλ
    €0,69
    7087510
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ λιτ
    €0,48
    7130596
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110