Ab logo
  • Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Νόστιμη και εύκολη Μανιταρόπιτα για όλες τις ώρες της ημέρας

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Ορεκτικό
Μανιταρόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850γρ.
  • 500 g µανιτάρια πλευρώτους, σε µικρά κοµµάτια
  • 250 g µανιτάρια µικρά λευκά
  • 5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
  • 2 σκόρδα ψιλοκοµµένα
  • 1/2 φλ. άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 1/2 φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 g κασέρι χοντροτριµµένο
  • 1 συσκευασία γιαούρτι
  • 3 τμχ αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φύλλο Κατεψυγμένο Σφολιάτας 850gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081824
  • Μανιτάρια Πλευρώτους  500 gr
    Super Tιμή 1,92 €
    500 γρ
    4,52 Ε/ κιλ€2,26
    3,84 Ε/ κιλ
    €1,92
    7344780
  • Μανιτάρια Λευκά Agaricus Εισαγωγής 250 gr
    250 γρ
    4,12 Ε/ κιλ
    €1,03
    7064279
  • Κρεμμύδι Φρέσκο Καθαρισμένο  100 gr
    100 γρ
    7,9 Ε/ κιλ
    €0,79
    7310383
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεµµυδάκια µαζί µε όλα μανιτάρια και το σκόρδο µέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει και βουτυρώνετε ένα µακρόστενο ταψάκι. Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύµη µε πιρούνι σε διάφορα σηµεία. Χτυπάτε τα αβγά µε το γιαούρτι και προσθέτετε το τριµµένο κασέρι. Ρίχνετε και το µίγµα των µανιταριών και ανακατεύετε. Αδειάζετε το τελικό µίγµα πάνω στο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζετε την πίτα µε το δεύτερο φύλλο. Κόβετε τη ζύµη που περισσεύει λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και αφού βρέξετε περιμετρικά τη ζύµη, την πιάνετε µε τις άκρες του κάτω φύλλου της σφολιάτας και πιέζετε µε τα δάχτυλα να ενωθούν. Τρυπάτε την επιφάνεια της πίτας και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κοµµάτια.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Κυριακάτικο Γεύμα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Μανιταρόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φύλλο Κατεψυγμένο Σφολιάτας 850gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081824
  • Μανιτάρια Πλευρώτους  500 gr
    Super Tιμή 1,92 €
    500 γρ
    4,52 Ε/ κιλ€2,26
    3,84 Ε/ κιλ
    €1,92
    7344780
  • Μανιτάρια Λευκά Agaricus Εισαγωγής 250 gr
    250 γρ
    4,12 Ε/ κιλ
    €1,03
    7064279
  • Κρεμμύδι Φρέσκο Καθαρισμένο  100 gr
    100 γρ
    7,9 Ε/ κιλ
    €0,79
    7310383