Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου
από #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου

Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 7 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
- πάπρικα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 750 g ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
- 200 g γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 200 g λευκό κρασί ή 100 γρ. κονιάκ
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 800 g. ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, μικρά στρογγυλά ή πιο μεγάλα πορτομπέλο, πλευρώτους), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 7 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
- πάπρικα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 750 g ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
- 200 g γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 200 g λευκό κρασί ή 100 γρ. κονιάκ