Ας μαγειρέψουμε
1. Εκτέλεση για τη σάλτσα φράουλας: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10’ μέχρι οι φράουλες να έχουν μαλακώσει αλλά να μην έχουν λιώσει. 2. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 3.Εκτέλεση για το σουφλέ: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. 4. Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. 5. Μόλις λιώσει το βούτυρο αδειάζουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα. 6. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις έχουμε ένα ελαφρώς πηχτό μείγμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. 7. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. 8. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο, ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. 9. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και μόλις ξεκινήσει να αφρίζει το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. 10. Αδειάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να αραιώσει το μείγμα. 11. Έπειτα ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα για να μη χάσει τον αέρα του. 12. Αλείφουμε με βούτυρο πέντε πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 9 εκ. και βάθους 4 εκ. 13. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκια με το μείγμα μέχρι να φτάσει στα ¾ του σκεύους. 14. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά. 15. Σερβίρουμε αμέσως βάζοντας πρώτα τη σάλτσα φράουλας και έπειτα το παγωτό. Tsoulotip: Καθ’ όλη τη διάρκεια που ψήνεται το σουφλέ δεν ανοίγουμε ΠΟΤΕ το φούρνο. Επιπλέον, όταν ανακατεύουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας την ανακατεύουμε πολύ απαλά.