Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό
- 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064248
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
7133892
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά και ακουμπάτε μέσα το μπουτάκι, το οποίο πριν έχετε πλύνει και του έχετε κάνει 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα. Ψήνετε σε φούρνο, σε ταψί ή σε γάστρα σκέτο ή μαζί με πατατούλες αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064248
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
7133892
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα