Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
BBQ,Γιορτή Πατέρα,Γιορτή Μητέρας,Τσικνοπέμπτη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 600 γρ. χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, λεπτοκομμένα
- 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες
- 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
- 2 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ. γ. πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 1-2 λεμόνια (Για το σερβίρισμα)
- ρίγανη ξερή, τριμμένη (Για το σερβίρισμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7074881
7064224
7064241
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068213
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε τα μπριζολάκια σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο και τα τρίβουμε με τα σκόρδα και την πάπρικα. Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με τα μπριζολάκια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το καγιέν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί είτε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου είτε μέχρι 12 ώρες στο ψυγείο. Δεν τα σκουπίζουμε ούτε τα τινάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πατάτες τηγανητές.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
BBQ,Γιορτή Πατέρα,Γιορτή Μητέρας,Τσικνοπέμπτη
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7074881
7064224
7064241
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068213
Για δες 4 ακόμη προϊόντα