facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας
Ab logo
  • Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας
Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 μικρό κοτόπουλο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά σούπας ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ρίγανη αποξηραμένη (για τη μαρινάδα)
  • 5 σκελίδες σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας θυμάρι (για τη μαρινάδα)
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 5 φλιτζάνια κρύο νερό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο (για το γλάσο)
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το γλάσο)
  • 1 λεμόνια σε χυμό (για το γλάσο)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μπαλσάμικο (για το γλάσο)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για το γλάσο)
  • 1 μικρό κοτόπουλο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά σούπας ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ρίγανη αποξηραμένη (για τη μαρινάδα)
  • 5 σκελίδες σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας θυμάρι (για τη μαρινάδα)
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 5 φλιτζάνια κρύο νερό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο (για το γλάσο)
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το γλάσο)
  • 1 λεμόνια σε χυμό (για το γλάσο)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μπαλσάμικο (για το γλάσο)

Ας μαγειρέψουμε

Σε μεγάλο μπολ, κεραμικό ή γυάλινο, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από το ελαιόλαδο). Σχίζουμε το κοτόπουλο στην πλάτη, από την ουρά προς τον λαιμό, με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι. Το πατάμε με τις παλάμες μας, ώσπου να γίνει πλακέ. Το βουτάμε στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 4 έως 24 ώρες. Το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια λαδώνουμε τη σχάρα και την ανεβάζουμε ψηλά. Μόλις σβήσουν τα κάρβουνα, τα απλώνουμε κατά μήκος της ψησταριάς. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για 15'.Υστερα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αναποδογυρίζουμε. Κατεβάζουμε τη σχάρα και συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα από κάτω του. Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και αλείφουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45', αναποδογυρίζοντας το κάθε 15'. Όταν τα υγρά γίνουν διάφανα, τότε το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10' και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489
  • Κοτόπουλο Ολόκληρο Νωπό Ελληνικό Συσκευασμένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7145891