Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας
Ab logo
  • Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 μικρό κοτόπουλο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μπαλσάμικο (για το γλάσο)
  • 1 λεμόνια σε χυμό (για το γλάσο)
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το γλάσο)
  • 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο (για το γλάσο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 5 φλιτζάνια κρύο νερό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας θυμάρι (για τη μαρινάδα)
  • 5 σκελίδες σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ρίγανη αποξηραμένη (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά σούπας ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για το γλάσο)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μεγάλο μπολ, κεραμικό ή γυάλινο, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από το ελαιόλαδο). Σχίζουμε το κοτόπουλο στην πλάτη, από την ουρά προς τον λαιμό, με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι. Το πατάμε με τις παλάμες μας, ώσπου να γίνει πλακέ. Το βουτάμε στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 4 έως 24 ώρες. Το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια λαδώνουμε τη σχάρα και την ανεβάζουμε ψηλά. Μόλις σβήσουν τα κάρβουνα, τα απλώνουμε κατά μήκος της ψησταριάς. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για 15'.Υστερα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αναποδογυρίζουμε. Κατεβάζουμε τη σχάρα και συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα από κάτω του. Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και αλείφουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45', αναποδογυρίζοντας το κάθε 15'. Όταν τα υγρά γίνουν διάφανα, τότε το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10' και σερβίρουμε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945