facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜαριναρισμένο κοτόπουλο με σαλάτα καλαμπόκι και τοματίνια
Ab logo
  • Μαριναρισμένο κοτόπουλο με σαλάτα καλαμπόκι και τοματίνια
Μαριναρισμένο κοτόπουλο με σαλάτα καλαμπόκι και τοματίνια

Μαριναρισμένο κοτόπουλο με σαλάτα καλαμπόκι και τοματίνια

από #MadeWithAB
Μαριναρισμένες τσιπούρες με σαλάτα καλαμπόκι και τοματίνια
Εύκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 800 g κοτόπουλο στήθος (για το κοτόπουλο)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για το κοτόπουλο)
  • 60 ml φρέσκος χυμός λεμόνι (για το κοτόπουλο)
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (για το κοτόπουλο)
  • 1 κ/γ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ/γ ξύσμα λεμόνι (για το κοτόπουλο)
  • 50 κόκκοι πιπέρι (για το κοτόπουλο)
  • μουστάρδα (για το κοτόπουλο)
  • χοντρό αλάτι (για το κοτόπουλο)
  • 300 g καλαμπόκι κονσέρβα (για τη σαλάτα)
  • 10 τοματίνια (για τη σαλάτα)
  • 1 αγγουράκι (για τη σαλάτα)
  • 1 πιπεριά (για τη σαλάτα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για τη σαλάτα)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη σαλάτα)
  • 1 ματσάκι κόλιανδρος ή μαϊντανός (για τη σαλάτα)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)
  • 1 κ/σ ξύδι βαλσάμικο (για τη σαλάτα)
  • 2 λάιμ (για τη σαλάτα)
  • 100 g ανθότυρο
  • πιπέρι (για τη σαλάτα)
  • αλάτι (για τη σαλάτα)
  • 800 g κοτόπουλο στήθος (για το κοτόπουλο)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για το κοτόπουλο)
  • 60 ml φρέσκος χυμός λεμόνι (για το κοτόπουλο)
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (για το κοτόπουλο)
  • 1 κ/γ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ/γ ξύσμα λεμόνι (για το κοτόπουλο)
  • 50 κόκκοι πιπέρι (για το κοτόπουλο)
  • μουστάρδα (για το κοτόπουλο)
  • χοντρό αλάτι (για το κοτόπουλο)
  • 300 g καλαμπόκι κονσέρβα (για τη σαλάτα)
  • 10 τοματίνια (για τη σαλάτα)
  • 1 αγγουράκι (για τη σαλάτα)
  • 1 πιπεριά (για τη σαλάτα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για τη σαλάτα)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη σαλάτα)

Ας μαγειρέψουμε

Για το κοτόπουλο: 1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τις περιχύνουμε. 2. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα και το ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο. Για τη σαλάτα: 1. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το καλαμπόκι, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, την πιπεριά και το αγγούρι κομμένα σε κυβάκια. 2. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λάιμ, το μπαλσάμικο και το σκόρδο. 3. Περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλο
Κυρίως πιάτο