Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους χυμούς σε βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτετε τα σύκα. Σιγοβράζουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται. Ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι, που έχουμε αφήσει για 5 λεπτά στο ψυγείο και ελέγχουμε αν έχει δέσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.