Μαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΧορτοφαγική
Πάσχα
Σαλάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κ. σ. μουστάρδα, απαλή
- 1 κ. σ. γιαούρτι στραγγγιστό
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο
- 1 χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
- 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 2 μαρούλια, καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. καλαμπόκι (από κονσέρβα), καλά στραγγισμένο
- 1 φλ. αρακά, βρασμένο
Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για το λαδολέμονο και τα πολτοποιούμε καλά, ώστε να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
• Αν ετοιμάσουμε από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνουμε το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Άλλο
Άνοιξη
Σαλάτα