Μαρουλοσαλάτα με μπόλικα μυριστικά
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 4 ελιά ξιδάτη (κατά προτίμηση καλαμών)
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063845
7064229
7133875
7064310
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Αφαιρείτε από το μαρούλι ένα - ένα τα φύλλα και τα πλένετε καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τα βάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν και τα σκουπίζετε απαλά με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Παίρνετε τα φύλλα ανά δύο και τα βάζετε επάνω σε βοηθητικό ξύλο κοπής. Με ένα μαχαιράκι κοφτερό ψιλοκόβετε το μαρούλι. Το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον δυόσμο, τον άνηθο και το κόλιανδρο αν το χρησιμοποιήσετε. Αλατίζετε τη σαλάτα και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας ή με δυο κουτάλια. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το μισό ξύδι ή χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 10 λεπτά. Τη βγάζετε από το ψυγείο και προσθέτετε λίγο πριν σερβίρετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι ή χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε ξανά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Γαρνίρετε με τις ελιές και σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Χειμώνας
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063845
7064229
7133875
7064310
Για δες 3 ακόμη προϊόντα