Μασουράκια Χιώτικα
Για πασχαλινό γλυκό, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Τα μασουράκια Χίου θα σας ταξιδέψουν με τη χαρακτηριστική γεύση τους.
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάσχα
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 6 φύλλα φύλλα κρούστα
- 200 g γλυκό μαστίχα
- 250 g αμυγδαλόψιχα
- 1 ασπράδι αβγό
- 2 κρυσταλλάκι μαστίχας
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 g βούτυρο λιωμένο
- 20 g ανθόνερο
- Άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069155
7067724
7088478
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του, αλλά να παραμείνει ρευστό. 2. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι και αναμειγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα και το υποβρύχιο. 3. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες. 4. Βουτυρώνουμε το κάθε κομμάτι φύλλου, γεμίζουμε, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. 5. Αραδιάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε τα μασουράκια και ψήνουμε στους 170ο C για περίπου 20’. 6. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069155
7067724
7088478
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα