facebook-pixel
Ab logo
  • Μασουράκια Χιώτικα
Μασουράκια Χιώτικα

Μασουράκια Χιώτικα

Για πασχαλινό γλυκό, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Τα μασουράκια Χίου θα σας ταξιδέψουν με τη χαρακτηριστική γεύση τους.
Εύκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 6 φύλλα φύλλα κρούστα
  • 200 g γλυκό μαστίχα
  • 250 g αμυγδαλόψιχα
  • 1 ασπράδι αβγό
  • 2 κρυσταλλάκι μαστίχας
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 g βούτυρο λιωμένο
  • 20 g ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 6 φύλλα φύλλα κρούστα
  • 200 g γλυκό μαστίχα
  • 250 g αμυγδαλόψιχα
  • 1 ασπράδι αβγό
  • 2 κρυσταλλάκι μαστίχας
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 g βούτυρο λιωμένο
  • 20 g ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

1. Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του, αλλά να παραμείνει ρευστό. 2. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι και αναμειγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα και το υποβρύχιο. 3. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες. 4. Βουτυρώνουμε το κάθε κομμάτι φύλλου, γεμίζουμε, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. 5. Αραδιάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε τα μασουράκια και ψήνουμε στους 170ο C για περίπου 20’. 6. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7136110
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,36 €/ τεμ
    €2,15
    7082725
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088478
  • Μαστίχα Χίου Υποβρύχιο 500g
    500 γρ
    5,96 €/ κιλ
    €2,98
    7067724