Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη λίγο να «ξεκουραστεί». Μετά ανοίγετε 4 -5 κομμάτια φύλλο χονδρό και τα πασπαλίζετε με αρκετό αλεύρι. Τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβετε από την άκρη προς τα μέσα σε λεπτές κορδέλες για να φτιάξετε τη ματσάτα. Απλώνετε τα ζυμαρικά σε πετσέτες και τα αφήνετε να στεγνώσουν για 1-2 ώρες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τις τομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Βράζετε τη ματσάτα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τη σουρώνετε και τη σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτας και τυρί σουρωτό.