facebook-pixel
Ab logo
  • Ματσάτα Φολέγανδρου
Ματσάτα Φολέγανδρου

Ματσάτα Φολέγανδρου

από Τίνα Webb
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες τομάτες χονδροκομμένες (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • αλάτι (για τη σάλτσα τομάτας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες τομάτες χονδροκομμένες (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • αλάτι (για τη σάλτσα τομάτας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη λίγο να «ξεκουραστεί». Μετά ανοίγετε 4 -5 κομμάτια φύλλο χονδρό και τα πασπαλίζετε με αρκετό αλεύρι. Τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβετε από την άκρη προς τα μέσα σε λεπτές κορδέλες για να φτιάξετε τη ματσάτα. Απλώνετε τα ζυμαρικά σε πετσέτες και τα αφήνετε να στεγνώσουν για 1-2 ώρες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τις τομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Βράζετε τη ματσάτα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τη σουρώνετε και τη σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτας και τυρί σουρωτό.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Έχεις ήδη στην κουζίνα
  • 7062286