Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
από Βίκυ Σμυρλή

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 500 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
- 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
- Αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
- 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
- Αλάτι
- πιπέρι