1. Αλέθουμε τα παξιμάδια στον επεξεργαστή τροφίμων και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με την καρυδόψιχα, το baking powder, τη βανιλλίνη, το γαρίφαλο και την κανέλα.
2. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν σαν κρέμα, για περίπου 6-8’.
3. Σταματάμε το χτύπημα και, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ενσωματώνουμε σταδιακά με πάρα πολύ απαλές κινήσεις το μίγμα της καρυδόψιχας στα αβγά.
4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 50’.
5. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι (εκτός από το λικέρ) για 5-6’, αφαιρούμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κίτρο.
6. Αφαιρούμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την χαράζουμε ελαφρά, και όσο ακόμη είναι ζεστή, την σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά.
7. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι για 4-5 ώρες και σερβίρουμε!