Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά
από #MadeWithAB
Μελιτζάνες με τυρί και κοτόπουλο
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 80 ml λευκό κρασί
- 3 κ/σ μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
- 3 κ/σ μαϊντανός
- 1 κ/γ ζάχαρη
- 200 g τοματοχυμός
- 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 2 τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 250 κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
- 150 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
- 250 g μυζήθρα
Ας μαγειρέψουμε
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε επιφανειακά με ένα μαχαιράκι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15’στο γκριλ. 2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και το κοτόπουλο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4’. 3. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τομάτες, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 4. Σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά. 5. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και επάνω από κάθε μελιτζάνα θρυμματίζουμε μυζήθρα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. 6. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 40’ στους 180οC στις αντιστάσεις και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο