Μελιτζάνες ψητές με πλιγούρι και γιαούρτι
από Always Hungry
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
- αλατοπίπερο
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
- 1 φρέσκο τσίλι, ψιλοκομμένο
- χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κούπα φρέσκος κόλιανδρος
- 2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
- 1 στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. πλιγούρι
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
- 2 κουτ. σούπας ωμά φιστίκια Αιγίνης ΑΒ
- 2 αποξηραμένα σύκα
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο ΑΒ σε σκόνη
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064248
7064221
7064494
7063842
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100 ml ελαιόλαδο με το τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, τον ξερό κόλιανδρο, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερό.
2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράσσουμε ραβδωτά στο εσωτερικό.
3. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί (με λαδόκολλα) και τους περιχύνουμε το μίγμα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 °C, για 40’.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150 ml βρασμένο νερό με το πλιγούρι.
6. Αφού σκεπάσουμε με μία πετσέτα για 10-15’, προσθέτουμε και ανακατεύουμε 50 ml ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλάτι.
7. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σύκα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη μέντα και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο πλιγούρι.
8. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας από πάνω με το πλιγούρι και γιαούρτι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064248
7064221
7064494
7063842
Για δες 4 ακόμη προϊόντα