Μελιτζανο-κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα,Brunch
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1 φύλλο ζύμης κουρού φύλλο ζύμης κουρού
- 4 μελιτζάνες φλάσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 4 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
- 3 αβγά (κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από το μείγμα για επάλειψη)
- 200 γρ. ρεγκάτο
- 100 γρ. φέτα
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. βούτυρο, για επάλειψη του ταψιού
- 5 κ. σ. φρυγανιά, τριμμένη
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133444
~1 κιλ
~3,57€/kg
~€3,57
Προσθήκη
7063837
7063710
7133107
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τα αβγά, τη φέτα, το ρεγκάτο, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, 4 κ. σ. από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στη διάμετρο του φύλλου κρούστας και το πασπαλίζουμε με τη 1 κουταλιά φρυγανιάς που έχουμε κρατήσει.
Αδειάζουμε το μείγμα της πίτας, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα,Brunch
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133444
~1 κιλ
~3,57€/kg
~€3,57
Προσθήκη
7063837
7063710
7133107
Για δες 4 ακόμη προϊόντα