Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜελιτζανοσαλάτα με ταραμά
Ab logo
  • Μελιτζανοσαλάτα με ταραμά

Μελιτζανοσαλάτα με ταραμά

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Νηστίσιμα
Συνοδευτικά
Μελιτζανοσαλάτα με ταραμά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 130 γρ. άσπρο ταραμά
  • 2 κουταλιές ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πίτες για σουβλάκια
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • Πίτες Σουβλάκι 10 Τεμάχια
    700 γρ
    2,76 Ε/ κιλ
    €1,93
    7089210
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε και ψήνετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο μαντέμι –σε δυνατή φωτιά- μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει η σάρκα τους. Βάζετε τις ψημένες μελιτζάνες σε σουρωτήρι, μέχρι να κρυώσουν. Τις καθαρίζετε από τη φλούδα και τους σπόρους και τις ξαναβάζετε σε σουρωτήρι μέχρι να στραγγίσουν καλά. Τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τον ταραμά και το κρεμμύδι ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού εναλλάξ. Τις αφήνετε στο ψυγείο 2-3 ώρες περίπου πριν τις σερβίρετε με τηγανιτές πιτούλες. Για τις πιτούλες:Με 4 διαγώνιες κόβετε κάθε πίτα σε 8 τρίγωνα. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τις τηγανίζετε για 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τις σερβίρετε μαζί με τη μελιτζανοσαλάτα.*Προσοχή στο τηγάνισμα γιατί καίγονται εύκολα.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Νηστίσιμα
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Συνοδευτικά
    • Μελιτζανοσαλάτα με ταραμά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • Πίτες Σουβλάκι 10 Τεμάχια
    700 γρ
    2,76 Ε/ κιλ
    €1,93
    7089210