Ab logo
  • Μελόπιτα χωρίς φύλλο

Μελόπιτα χωρίς φύλλο

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Μελόπιτα χωρίς φύλλο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1,5 κιλό ανθότυρο γλυκό φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 7 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Τυρί Ανθότυρο Κρήτης
    ~450 γρ
    ~9,69€/kg
    ~€4,36
    7076453
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα μπολ «σπάτε» τη μυζήθρα σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αβγά και δουλεύετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη γέμιση. Παίρνετε ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνετε πολύ καλά και πασπαλίζετε τη βάση του με μπόλικο αλεύρι. Ρίχνετε την γέμιση, την στρώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 180οC για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Όταν την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με την κανέλλα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.


    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Μελόπιτα χωρίς φύλλο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Τυρί Ανθότυρο Κρήτης
    ~450 γρ
    ~9,69€/kg
    ~€4,36
    7076453
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482