Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού
Ab logo
  • Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 800 γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
  • Αλάτι
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 3 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 γρ. μανταρίνια ή κλημεντίνες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2/3 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Μανταρίνια Κύπρου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062925
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Τα στύβουμε και κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τις βράζουμε, αλλάζοντας δυο φορές το νερό, για να ξεπικρίσουν ελαφρά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μπράντι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά.

    Όταν εξατμιστεί το μπράντι, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί και αυτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κρέας και όταν κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ζουμάκι του, αφαιρούμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά και ρίχνουμε το χυμό και τις κομμένες φλούδες των μανταρινιών. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

    Tip Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαράκι με 650 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες. Υπολογίστε λιγότερο χρόνο για το μαγείρεμα.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Μανταρίνια Κύπρου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062925