Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜικρές τάρτες με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κασέρι
Ab logo
  • Μικρές τάρτες με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κασέρι

Μικρές τάρτες με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κασέρι

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Ορεκτικό
Μικρές τάρτες με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κασέρι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ( για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυο (για τη μπεσαμέλ)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη βάση)
  • 1 πρέζα αλάτι (για τη βάση)
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη βάση)
  • 1 χτυπημένο αβγό για άλειμμα (για τη βάση)
  • 1 κιλό έτοιμο φύλλο σαμπλέ (για τη βάση)
  • 1 κιλό σπανάκι ( για τη γέμιση)
  • 250 ml κρύο νερό (για τη βάση)
  • 180 γρ. Βούτυρο (για τη βάση)
  • 1 αβγό χτυπημένο ( για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι τριμμένο ( για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα ( για τη γέμιση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 550 ml ξινόγαλο (για τη μπεσαμέλ)
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη μπεσαμέλ)
  • 250 γρ. νισεστέ (για τη μπεσαμέλ)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • Νισεστέ Άμυλο Αραβοσίτου 400 gr
    400 γρ
    2,65 Ε/ κιλ
    €1,06
    7087558
  • Ξυνόγαλο  450 ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7077868
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τη βάση της τάρτας, ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Στην αρχή θα είναι ψιχουλιαστό. Το αφήνουμε στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μια μεμβράνη για τουλάχιστον μία ώρα να σφίξει και να παγώσουν τα λιπαρά. Έπειτα το κόβουμε σε κομματάκια και με το χέρι μας ντύνουμε τις μικρές φορμίτσες για τάρτες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Αλείφουμε τη ζύμη σε κάθε φορμίτσα με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 15 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι κρατώντας μόνο τα δροσερά φύλλα, χωρίς καθόλου κοτσάνια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα ατμίζουμε μέχρι να καθήσουν και να μαραθούν. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 10 περίπου λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το μείγμα και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε την τομάτα και το τυρί. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ως εξής: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νισεστέ αργά και σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μεμια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην μας σβολιάσει. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή και ομοιογενής σάλτσα. Ενώνουμε την μπεσαμέλ με το μείγμα από το σπανάκι. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα ταρτάκια και ψήνουμε στους 180oC για 20-24 λεπτά.Σερβίρουμε τα ταρτάκια κρύα ή χλιαρά.

     

    Χρόνος προετοιμασίας:

    30 λεπτά

     

    Χρόνος μαγειρέματος:

    50 -55 λεπτά περίπου

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο
    Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Μικρές τάρτες με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κασέρι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • Νισεστέ Άμυλο Αραβοσίτου 400 gr
    400 γρ
    2,65 Ε/ κιλ
    €1,06
    7087558
  • Ξυνόγαλο  450 ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7077868