Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜιλφέιγ βανίλιας με δίπλες σε βαζάκι
Ab logo
  • Μιλφέιγ βανίλιας με δίπλες σε βαζάκι

Μιλφέιγ βανίλιας με δίπλες σε βαζάκι

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά
Γλυκό
Μιλφέιγ βανίλιας με δίπλες σε βαζάκι

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη (Για την κρέμα σαντιγί)
  • 1 στικ βανίλιας (Για την κρέμα σαντιγί)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα (Για την κρέμα σαντιγί)
  • κανέλα, σε σκόνη
  • καρύδι, τριμμένο
  • 6 δίπλες
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 στικ βανίλιας
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 2 μεσαίους κρόκους αυγού

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    7,2 Ε/ λιτ
    €1,44
    7078311
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 170 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088489
  • Ας μαγειρέψουμε

     - Με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε τους κρόκους με το αυγό, τη μισή περίπου ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να σχηματίσουν ένα ομογενές μείγμα.
    - Βράζουμε το γάλα μαζί με 100 γρ. κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός, έτσι ώστε να ανεβάσουν θερμοκρασία όλα τα υλικά.
    - Περνάμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε ήπια φωτιά μέχρι να πήξει, συν 1 λεπτό επιπλέον. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χειρός, ξύνοντας κάθε σημείο του πυθμένα της κατσαρόλας για να μην πιάσει η κρέμα.
    - Αδειάζουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο (τουλάχιστον για 1 ώρα).
    - Αφού κρυώσει εντελώς, το βάζουμε στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία η κρέμα (ή χτυπάμε στο χέρι, αλλά αυτό απαιτεί περισσότερη προσπάθεια).
    - Χτυπάμε τα υπόλοιπα 120 γρ. κρέμας γάλακτος έτσι ώστε να φτιάξουμε μια απαλή σαντιγί (με υφή γιαουρτιού, όχι σφιχτή). Βγάζουμε το προηγούμενο μείγμα από το μίξερ και με μια μαρίζ προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ομογενοποιώντας καλά. Η κρέμα βανίλιας είναι έτοιμη.
    - Στη συνέχεια βάζουμε τα υλικά της κρέ-μας σαντιγί στο μπολ του μίξερ (που πρέπει να είναι κρύο) και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί που στέκεται. Δεν χτυπάμε υπερβολικά πολύ γιατί το μείγμα κόβει πολύ εύκολα. Σπάμε τις δίπλες σε κομμάτια.
    - Παίρνουμε 6-8 γυάλινα βαζάκια (ή ποτήρια) και σκορπίζουμε στον πάτο τους το ένα τρίτο της ποσότητας των κομματιών. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το ένα τρίτο της κρέμας βανίλιας.
    - Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές και στη συνέχεια γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί, κάνοντας μύτες με στρογγυλό κορνεδάκι. Ιδανικά, το γλυκό πρέπει να φτάνει στο χείλος από κάθε βαζάκι.
    - Σκορπίζουμε από πάνω λίγα τριμμένα καρύδια και λίγη κανέλα με ένα σουρωτηράκι.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά
    Γλυκό
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Μιλφέιγ βανίλιας με δίπλες σε βαζάκι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    7,2 Ε/ λιτ
    €1,44
    7078311
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 170 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088489