facebook-pixel
Ab logo
  • Μηλόπιτα Κραμπλ
Μηλόπιτα Κραμπλ

Μηλόπιτα Κραμπλ

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 3 μεγάλα μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη (για την επικάλυψη (crumble))
  • βούτυρο για τη βάση του σκεύους
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1 κουταλάκι κοφτό σκόνη κανέλα (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1 πρέζα αλάτι (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1/2 φλιτζάνι μπραν φλέικς θρυμματισμένα (για την επικάλυψη (crumble))
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (για την επικάλυψη (crumble))
  • 3 μεγάλα μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη (για την επικάλυψη (crumble))
  • βούτυρο για τη βάση του σκεύους
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1 κουταλάκι κοφτό σκόνη κανέλα (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1 πρέζα αλάτι (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την επικάλυψη (crumble))
  • 1/2 φλιτζάνι μπραν φλέικς θρυμματισμένα (για την επικάλυψη (crumble))
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (για την επικάλυψη (crumble))

Ας μαγειρέψουμε

Βουτυρώνετε ένα σκεύος για φούρνο και σερβίρισμα συγχρόνως (ψηλή ταρτιέρα ή μπολ για σουφλέ). Στρώνετε τα μήλα τη μια φέτα δίπλα στην άλλη. Τις ραντίζετε με το χυμό πορτοκαλιού και τις πασπαλίζετε με κανέλα.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα με τα δάχτυλά σας ώσπου να πιεί το αλεύρι το βούτυρο και να γίνει το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Απλώνετε το μίγμα στο ταψί πάνω στα μήλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα θρυμματισμένα μπραν φλέικς και με τα δάχτυλα τα πιέζετε να μπουν μέσα στη ζύμη, όχι όμως πολύ βαθιά, ίσα-ίσα για να κάνουν μια ανώμαλη (σγουρή) επιφάνεια όταν φουσκώσει η ζύμη με το ψήσιμο.

Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C-200˚C για 35 λεπτά. Στο τέλος γυρίζετε τον επιλογέα του φούρνου στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου για να ροδίσει η επιφάνεια του crumble. Προσοχή σε αυτή τη φάση να μην αρπάξει. To σερβίρετε κατευθείαν από τον φούρνο στο τραπέζι και συνοδεύετε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

TIP Mπορείτε να πασπαλίσετε τα μήλα με χονδροκοπανισμένα καρύδια ή και σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ. Είναι γεύσεις που ταιριάζουν με τα μήλα.
Ο όρος crumble που σημαίνει κάτι σαν τσαλακωμένο - όχι λείο, είναι κατακυρωμένος στην ορολογία της ζαχαροπλαστικής και χαρακτηρίζει αυτή τη σγουρή ροδοψημένη επικάλυψη.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Super Tιμή 0.79€
    ~2 κιλ
    0,82€/kg€1,64
    0,79 €/kg
    ~€1,58
    7126679
  • Μήλα Στάρκινγκ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062815
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Ζάχαρη Καστανή 500g
    500 γρ
    3,2 €/ κιλ
    €1,60
    7071882