Μηλοπιτάκια με σταφίδες και κανέλα
από #MadeWithAB
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Με λίγες θερμίδες
Άλλη
Γλυκό

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 πακέτο φύλλo κρούστας
- 500 g μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 3 κουτ. σούπας καρύδι κοπανισμένο
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο, το μέλι, τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 2. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα, το κορν φλάουρ, τις σταφίδες, το καρύδι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν πολύ καλά. 3. Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα για να κρυώσουν. 4. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC με αέρα. 5. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε στην μέση. 6. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του μήλου. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου για να μην φύγει η γέμιση και κλείνουμε τα μηλοπιτάκια ρολάροντας τα. 7. Στρώνουμε όλα τα μηλοπιτάκια στο ταψί και τα βουτυρώνουμε 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο. 8. Ψήνουμε για 40’ στους 180oC μέχρι να ροδίσουν. 9. Σερβίρουμε τα μηλοπιτάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Με λίγες θερμίδες
Άλλη
Γλυκό
Γλυκό