Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα
Ab logo
  • Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα

Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες

12 μερίδες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, σε φέτες στρογγυλές 1 εκ. ή 15 φέτες μελιτζάνας μεσαίου μεγέθους
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 200 ml χυμός ντομάτας
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης «ΑΒ Επιλογή», τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  • τα φύλλα από 8 κλαράκια βασιλικό, χοντροκομμένα
  • 2 μικρές ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες και αλατοπιπερωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την επικάλυψη

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε 2 λίτρα νερό με 80 γρ. αλάτι και τις αφήνουμε με ένα πιάτο από πάνω για 1 ώρα. Στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε 1 εκ. ελαιόλαδο, μετρημένο, από τον πάτο του τηγανιού και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Ρίχνουμε χοντροτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε σε μία στρώση τις μελιτζάνες. Από πάνω ρίχνουμε σε κάθε μελιτζάνα χυμό ντομάτας, βασιλικό αρκετό, γραβιέρα, φέτα, φέτες φρέσκιας ντομάτας και ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ζεσταθούν οι μελιτζάνες. Αφαιρούμε από τον φούρνο και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Ορεκτικό
  • Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα