Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα
Ab logo
  • Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα

Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα

από Τίνα Webb

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 6 μεγάλα μήλα
  • λίγη άχνη για γαρνίρισμα
  • 3 (για τα καραμελωμένα μήλα) μήλα
  • 3 κρόκος αυγού
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μήλα Στάρκινγκ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062815
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Μήλα Στάρκινγκ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062815
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC. Κόβετε την κορυφή του μήλου και αφαιρείτε τη σάρκα του με ένα κουταλάκι, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό περιθώριο. Με ένα πινελάκι περνάτε με χυμό λεμόνι τις κομμένες άκρες του μήλου για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τη σάρκα των μήλων και τη ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας νερό. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ, αφού τα στραγγίσετε. Χτυπάτε το βούτυρο με τα μαγειρεμένα μήλα και προσθέτετε την κανέλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Σ’ ένα στεγνό και καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο παραπάνω μίγμα. Σιγά-σιγά με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Τοποθετείτε τα μήλα σε πυρέξ που τα χωράει όρθια. Με προσοχή τα γεμίζετε με το μίγμα σουφλέ και τα βάζετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρυσαφί χρώμα. Πώς να φτιάξετε τα καραμελωμένα μήλα. Ξεφλουδίζετε τα υπόλοιπα μήλα, αφαιρείτε τους σπόρους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Λιώνετε το βούτυρο σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε τα μήλα και τα μαγειρεύετε, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει η σάλτσα τη μορφή ελαφρού σιροπιού. Τα κρατάτε ζεστά μέχρι να ετοιμαστούν τα σουφλέ. Σερβίρετε τα σουφλέ μήλου με λίγα καραμελωμένα μήλα και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μήλα Στάρκινγκ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062815
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Μήλα Στάρκινγκ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062815
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725