Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα
Ab logo
  • Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα

Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1,5 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ολόκληρο
  • 1/2 ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φλιτζάνια τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1,5 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κρέατος
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μοσχαράκι κατσαρόλας με γλυκό κρασί, δαμάσκηνα και κάστανα

    Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το θυμάρι και
    το κορν φλάουρ. Σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι σε
    τηγάνι με ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά, ίσα που να ροδίσει και
    να μαραθούν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε
    τους κύβους το νερό ή ζωμό, τα τοματάκια, το κύμινο, το
    σκόρδο και τη δάφνη. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας
    ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και τον μαϊντανό. Όταν
    δέσει ελαφρώς η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγητό.
    Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού και σερβίρουμε.

    TIP Για κρασί προτείνουμε το Μερλό από το κτήμα Λαζαρίδη.
    Ένα γλυκόπιοτο, βελούδινο κρασί που ταιριάζει αρμονικά με τη
    γλυκιά επίγευση του φαγητού μας.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307