Μοσχαράκι μαγειρεμένο με μπίρα, μανιτάρια και πατάτες
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- Αλάτι
- 3 πατάτες, κομμένες στη μέση
- 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
- 3 κόκκοι μπαχάρι
- 2 κουτία μπίρα
- 500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο καθαρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7074447
7063927
7222810
7064278
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά, ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει ελαφρώς. Σβήνουμε με τη μπίρα και το μισό ζωμό, ρίχνουμε το μπαχάρι και αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε
για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα καρότα για 2 - 3 λεπτά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο μίγμα καρότων-μανιταριών. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7074447
7063927
7222810
7064278
Για δες 4 ακόμη προϊόντα