Μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα με ταλιατέλες
από #MadeWithAB
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 5 μερίδες
- 150 ml μπύρα lager
- 200 ml χυμός πορτοκάλι
- 1500 g μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι (βόεια ελιά, μπούτι, κότσι ή σπάλα)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 g παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
- 500 g ταλιατέλες (για το σερβίρισμα)
- 30 g βούτυρο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κ/γ καπνιστό κόκκινο πιπέρι
- 1/4 κ/γ θυμάρι
- 1/2 κ/γ κόλιανδρος
- 1/2 κ/γ πιπέρια
- 1 κ/σ τοματοπελτές
- 1 κ/σ μουστάρδα
- 1 κ/σ αλεύρι
- 1 κ/σ μέλι
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα. 2. Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά με το βούτυρο για 3’, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αποσύρουμε. 3. Βάζουμε στον πάτο της γάστρας τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, επάνω ακουμπάμε το μοσχάρι. 4. Στο γουδί ανακατεύουμε και «σπάμε» όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε με το μέλι, τη μουστάρδα και τον τοματοπελτέ, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το μοσχάρι εξωτερικά. 5. Προσθέτουμε τη μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 120’ στους 180οC. 6. Μαζεύουμε όλα τα υγρά που περίσσεψαν και τα λαχανικά τα πολτοποιούμε δημιουργώντας μια σάλτσα. 7. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το μοσχαράκι, τη σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο