Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες
Ab logo
  • Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες

Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 κ/γ τοματοπελτές
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1/2 κ/γ θυμάρι
  • 1 κ/σ βούτυρο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1500 g μοσχάρι
  • 600 ml ζωμός
  • 30 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 1 καρότο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία μακαρόνια χοντρά ή πένες
  • 700 g κρεμμυδάκια για στιφάδο

Ας μαγειρέψουμε

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 60’. 2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σωτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη. 4. Σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το ζωμό. 5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 75’ περίπου, ελέγχοντας τα υγρά του. 6. Κατόπιν σωτάρουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και τα καρότα με το βούτυρο, σβήνουμε με το ξύδι και τα προσθέτουμε στο μοσχάρι. 7. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 35’ μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. 8. Βράζουμε τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας 9. Σερβίρουμε το στιφάδο με τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες