facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνMοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Ab logo
  • Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δύσκολη
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας, σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7747741
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307