Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνMοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Ab logo
  • Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 2 κρόκος αυγού
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας, σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο