facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Ab logo
  • Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 kg μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιά αλεύρι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 kg μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιά αλεύρι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε

το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου

μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε

τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο,

το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε

το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες

περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε

6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας,

σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι

και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε

τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού,

ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει

η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα

και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
    1 κιλ
    2,59 €/ κιλ
    €2,59
    7747741
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,48 €/ τεμ
    €2,89
    7133482