Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχάρι μαγειρεμένο με κυδώνια
Ab logo
  • Μοσχάρι μαγειρεμένο με κυδώνια

Μοσχάρι μαγειρεμένο με κυδώνια

από Νίκος Μαούνης

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μοσχάρι μαγειρεμένο με κυδώνια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό ποντίκι μοσχαρίσιο
  • 6 μέτρια κυδώνια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Ελαιόλαδο
  • Νερό
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι χοντροτριμμένο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μοσχάρι Γάλακτος Ποντίκι Νωπό Ολλανδίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074455
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Βούτυρο Soft Μειωμένα Λιπαρά με Ελαιόλαδο 225g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128148
  • Ας μαγειρέψουμε

    Τεμαχίζουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο, και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά, χωρίς να καεί. Ξαναρίχνουμε μέσα το κρέας με όλα τα ζουμιά που έχει βγάλει, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ή ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 40΄-45΄, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κυδώνια, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στη φωτιά άλλα 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

    Tip:Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα ένα φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ, για κοκκινιστό κυδωνάτο.

    ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: Ένα κρασί από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, του σπάνιου αυτού οινοποιού που έγινε και δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, μια και αγαπούσε πολύ αυτή την πόλη που είναι μάνα γη γι'αυτόν. Στην αρχή το έβγαζε με τρεις ποικιλίες, με Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Traminer. Τελευταία κατάργησε το Traminer και άφησε τις δύο άλλες ποικιλίες να κάνουν την δουλειά. Έτσι το αγαπησιάρικο και αρωματικό Sauvignon δίνει την ένταση στα αρώματα και τις νότες των εξωτικών φρούτων που πλημμυρίζουν τις αισθήσεις, ενώ ο Βορειοελλαδίτικος αυτός Ροδίτης του προσφέρει δροσιά, σώμα και οξύτητα που χρειάζεται για να στέκεται δίπλα σε εδέσματα που θέλουν στιβαρό συνοδό. Είναι απολαυστικά λαμπερό και χρυσοκίτρινο και η κομψότητα με την πολυπλοκότητα δίνουν ένα εξαιρετικό οίνο.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μοσχάρι μαγειρεμένο με κυδώνια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μοσχάρι Γάλακτος Ποντίκι Νωπό Ολλανδίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074455
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Βούτυρο Soft Μειωμένα Λιπαρά με Ελαιόλαδο 225g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128148