Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα
Ab logo
  • Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1,5 κιλά κυδώνια
  • Αλάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κιλό βόεια σπάλα κομμένη σε κομμάτια (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή ή μέλι (όχι καλά γεμάτη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Οίνος Μαυροδάφνη 375ml
    375 ml
    10,67 Ε/ λιτ
    €4,00
    7091054
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Το τραβάμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τρυπάμε με τα γαρύφαλλα το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι. Βάζουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί και την μαυροδάφνη. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μισοβράσει το κρέας και να μπορούμε να το τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι. Αν η σάλτσα είναι λίγη, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Βγάζουμε τα σπόρια και τις σκληρές ίνες από το κέντρο και κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Σοτάρουμε τα κυδώνια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180oC. Μεταφέρουμε το κρέας και τα κυδώνιασε πυρέξ ή πήλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη μισή ζάχαρη. Αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους καιψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να καραμελώσουν από πάνω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε συχνά το κρέας και τα κυδώνια με τη σάλτσα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

    Χρόνος προετοιμασίας:

    30 λεπτά 

    Χρόνος μαγειρέματος:

    1 ώρα και 30 λεπτά
     
        
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη,Καλοκαίρι
    Κυρίως πιάτο
    • Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Οίνος Μαυροδάφνη 375ml
    375 ml
    10,67 Ε/ λιτ
    €4,00
    7091054