facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα
Ab logo
  • Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα
Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα

Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
1/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κιλό ελιά από νεαρό μοσχάρι 8-12 μηνών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Κανέλα σκόνη ΑΒ για πασπάλισμα
  • 2 αβγά (για το αβγολέμονο)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αβγολέμονο)
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κιλό ελιά από νεαρό μοσχάρι 8-12 μηνών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Κανέλα σκόνη ΑΒ για πασπάλισμα
  • 2 αβγά (για το αβγολέμονο)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αβγολέμονο)

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 11/2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνετε πάνω σε δυνατή φωτιά να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (κατά διαστήματα το ξαφρίζετε με ένα κουτάλι).

‘Οταν  δεν έχει πια αφρούς στην επιφάνεια της σούπας, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι και συνεχίζετε το βράσιμο. Προς το τέλος προσθέτετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ολοκληρώνετε το βράσιμο της σούπας για περίπου 12 με 15 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό από τη σούπα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε με τα χέρια.

Τη σερβίρετε και πασπαλίζετε με κανέλα. Προσθέτετε επιπλέον κανέλα στα πιάτα, αν σας αρέσει.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7062286
  • 7152127
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311