Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1,5 λίτρα νερό
- 2 αβγά (για το αβγολέμονο)
- Κανέλα σκόνη ΑΒ για πασπάλισμα
- πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- Αλάτι
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 3 κλαράκια σέλινο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κιλό ελιά από νεαρό μοσχάρι 8-12 μηνών
- 1 λεμόνι (χυμός) (για το αβγολέμονο)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 11/2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνετε πάνω σε δυνατή φωτιά να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (κατά διαστήματα το ξαφρίζετε με ένα κουτάλι).
‘Οταν δεν έχει πια αφρούς στην επιφάνεια της σούπας, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι και συνεχίζετε το βράσιμο. Προς το τέλος προσθέτετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ολοκληρώνετε το βράσιμο της σούπας για περίπου 12 με 15 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό από τη σούπα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε με τα χέρια.
Τη σερβίρετε και πασπαλίζετε με κανέλα. Προσθέτετε επιπλέον κανέλα στα πιάτα, αν σας αρέσει.