Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνMοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες
Ab logo
  • Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 30 ml ελαιόλαδο + 60 ml επιπλέον για το κρεμμύδι
  • 200 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 g κιμάς μοσχαρίσιος (περασμένος 1 φορά από τη μηχανή)
  • 4 κ. σ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 g κέτσαπ
  • 30 g σάλτσα σόγιας
  • αλάτι
  • 30 g ούζο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 g ψωμί (μουλιασμένο)
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 φλ. μουστάρδα
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού + ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερό κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 45 ml ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

Πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες, όπως για τηγανητές, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί να χωράνε ακριβώς. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τις πάπρικες, το αποξηραμένο κρεμμύδι, ραντίζουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού τα αρώματα. Τις απλώνουμε σε μία στρώση και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C. Μπιφτέκια: Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στα 60 ml ελαιόλαδο για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά βρέχοντας τα χέρια μας σε νερό πού και πού. Πλάθουμε 12 μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια και τις πατάτες. ΤΙΠ: Το μυστικό στις πατάτες τηγανητές φούρνου είναι να τις ανακατέψουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά, ώστε να «πιάσουν» καλά τα αρώματα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες