facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνMοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες
Ab logo
  • Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες
Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

από #MadeWithAB
Εύκολη
>60'
5/5

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 φλ. μουστάρδα
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κ.γ. ξερό κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού + ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 30 ml ελαιόλαδο + 60 ml επιπλέον για το κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 60 g ψωμί (μουλιασμένο)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 g ούζο
  • αλάτι
  • 30 g σάλτσα σόγιας
  • 20 g κέτσαπ
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 800 g κιμάς μοσχαρίσιος (περασμένος 1 φορά από τη μηχανή)
  • 200 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μουστάρδα
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κ.γ. ξερό κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού + ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 30 ml ελαιόλαδο + 60 ml επιπλέον για το κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Ας μαγειρέψουμε

Πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες, όπως για τηγανητές, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί να χωράνε ακριβώς. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τις πάπρικες, το αποξηραμένο κρεμμύδι, ραντίζουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού τα αρώματα. Τις απλώνουμε σε μία στρώση και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C. Μπιφτέκια: Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στα 60 ml ελαιόλαδο για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά βρέχοντας τα χέρια μας σε νερό πού και πού. Πλάθουμε 12 μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια και τις πατάτες. ΤΙΠ: Το μυστικό στις πατάτες τηγανητές φούρνου είναι να τις ανακατέψουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά, ώστε να «πιάσουν» καλά τα αρώματα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο