Μοσχαρίσιο νουά με λευκή σάλτσα
από Νίκος Μαούνης
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1200 γρ. περίπου ολόκληρο νουά τυλιγμένο στο δίχτυ
- πιπέρι
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
- 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε κυβάκια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδου, μέτριες
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7133892
7087788
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε χαρτί κουζίνας. Το χαράζουμε σε 5 διαφορετικά σημεία, στην φορά των ινών και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σοτάρουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές για να «θωρακιστεί» και να κρατήσει του χυμούς του, και όταν ροδίσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώσπου να ροδίσουνε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη και ζεστό νερό ή ζωμό, τόσο που να καλύψει το νουά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι, έτσι ώστε να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα κομμένο σε φέτες. Σουρώνετε τη σάλτσα και το περιχύνετε. Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7133892
7087788
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
Για δες 4 ακόμη προϊόντα