Ab logo
  • Μους φρέσκου σολομού

Μους φρέσκου σολομού

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Μους φρέσκου σολομού

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 600 γρ. φρέσκο σολομό (για το σολομό)
  • αλάτι (για τη μους)
  • 10 φύλλα ζελατίνας μουλιασμένα σε κρύο νερό (για τη μους)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (για τη μους)
  • 1 (χυμός) (για τη μους) λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του σολομού (για τη μους)
  • 1 (για το σολομό) κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόκκοι μαύρου πιπεριού (για το σολομό)
  • 1 (για το σολομό) καρότο
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό (για το σολομό)
  • 500 ml ξηρό λευκό κρασί (για το σολομό)
  • 1 κλωναράκι σέλινο (για το σολομό)
  • πιπέρι καγιέν (για τη μους)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    82,5 Ε/ κιλ
    €1,65
    7083478
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    7,2 Ε/ λιτ
    €1,44
    7078311
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζετε τον σολομό με το κρασί και τα μυρωδικά σε σκεύος με καπάκι και τον βράζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 30 λεπτά. Τον αφήνετε να κρυώσει και τον ξεκοκαλίζετε. Στραγγίζετε τον ζωμό του και κρατάτε 1 φλιτζάνι. Χτυπάτε τον σολομό με τον μισό ζωμό που κρατήσατε, το καρότο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ζεσταίνετε τον υπόλοιπο ζωμό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε μέσα στη μους και ανακατεύετε για να πάει η ζελατίνα παντού. Στρώνετε μια φόρμα μακρόστενη (υπάρχουν και φόρμες σε σχήμα ψαριού) με διαφανή μεμβράνη. Φροντίζετε να εξέχουν οι άκρες της προς τα έξω. Γεμίζετε τη φόρμα με τη μους και την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 6 ώρες τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Ξεφορμάρετε τη φόρμα τραβώντας τις άκρες της ζελατίνας. Την μεταφέρετε σε πιατέλα και την συνοδεύετε με ροδέλες λεμονιού και φρυγανίτσες από μαύρο ψωμί. Διακοσμείτε με φουντίτσες άνηθου.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Μους φρέσκου σολομού

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    82,5 Ε/ κιλ
    €1,65
    7083478
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    7,2 Ε/ λιτ
    €1,44
    7078311
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945