Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα
Ab logo
  • Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά
Γλυκό
Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 50 γρ. νερό (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • 180 γρ. ζάχαρη (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • λίγα ακόμα κόκκινα φρούτα, για το σερβίρισμα (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • 300 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλα, φραγκοστά-φυλα), φρέσκων ή κατεψυγμένων (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη (Για τη μους γιαουρτιού)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (Για τη μους γιαουρτιού)
  • 20 ανθόνερο (Για τη μους γιαουρτιού)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με κρεμώδη υφή (Για τη μους γιαουρτιού)
  • αμύγδαλα ψημένα, σπασμένα
  • φύλλα δυόσμου
  • 5 κουραμπιέδες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7092021
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    125 γρ
    27,92 Ε/ κιλ
    €3,49
    7146298
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    125 γρ
    27,92 Ε/ κιλ
    €3,49
    7146298
  • Ας μαγειρέψουμε

    - Σε μια μπασίνα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα το γιαούρτι και το ανθόνερο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
    - Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας με το σύρμα του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Προσέχουμε να μην την παραχτυπήσουμε και κόψει.
    - Ρίχνουμε στο μείγμα τη σαντιγί σε τρεις  δόσεις, ενσωματώνοντάς την με μια μαρίζ. Βάζουμε τη μους που φτιάξαμε στο ψυγείο.
    - Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα των φρούτων. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Ελέγχουμε με θερμόμετρο και μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 118ΊC προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να βράσουν. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 105ΊC.
    - Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά (όχι να καταψυχθεί).
    - Ρίχνουμε στον πάτο 6 κολονάτων ποτηριών λίγη σάλτσα φρούτων. Με ένα μαχαίρι σπάμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια και βάζουμε τη μισή ποσότητα στον πάτο των ποτηριών. Από πάνω στρώνουμε μους γιαουρτιού χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδές κορνεδάκι. Ξαναστρώνουμε κουραμπιέδες και μους και τελειώνουμε κάνοντας μια ροζέτα με τη μους γιαουρτιού.  
    - Διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα, σπασμένα αμύγδαλα και ένα φύλλο δυόσμου.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά
    Γλυκό
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7092021
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    125 γρ
    27,92 Ε/ κιλ
    €3,49
    7146298
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    125 γρ
    27,92 Ε/ κιλ
    €3,49
    7146298