Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα
Ab logo
  • 00:00
    -00:51
  • Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 600 g ανθότυρο Κρήτης «ΑΒ Επιλογή»
  • 200 g μασκαρπόνε
  • 100 g γιαούρτι πρόβειο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • 60 g ζάχαρη άχνη ΑΒ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 μεγάλα ξεροτήγανα κρητικά
  • μέλι από την Κρήτη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», για το σερβίρισμα
  • κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα
  • Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο νέο AB Foodstories

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Περιοδικό ΑΒ Food Stories 1 Τεμάχιο
    1 τεμ
    0,3 Ε/ τεμ
    €0,30
    7070302
  • Ας μαγειρέψουμε

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα ξεροτήγανα, κρατάμε στην άκρη 2-3 κ.σ. για την επιφάνεια και μοιράζουμε το υπόλοιπο σε 6-8 ποτήρια. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι επάνω. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ξεροτήγανα. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Κλασική
    Πάσχα
    Γλυκό
    Άνοιξη
    Γλυκό
    • 00:00
      -00:51
    • Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Περιοδικό ΑΒ Food Stories 1 Τεμάχιο
    1 τεμ
    0,3 Ε/ τεμ
    €0,30
    7070302