facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό
Ab logo
  • Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό
Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

από Βίκυ Σμυρλή
Μέτρια
31'- 60'
4/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 6 φύλλα ζελατίνας (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό (για τη μους)
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού (για τη μους)
  • 200 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι (για τη μους)
  • 200 γρ. Μασκαρπόνε (για τη μους)
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες (για τη μους)
  • 1 (χυμός) (για τη μους) λεμόνι
  • αλάτι (για τη μους)
  • άσπρο πιπέρι (για τη μους)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε καρεδάκια (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι τσάιβς (για τη μους)
  • 400 γρ. φέτες καπνιστού σολομού (για την επικάλυψη)
  • 6 φύλλα ζελατίνας (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό (για τη μους)
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού (για τη μους)
  • 200 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι (για τη μους)
  • 200 γρ. Μασκαρπόνε (για τη μους)
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες (για τη μους)
  • 1 (χυμός) (για τη μους) λεμόνι
  • αλάτι (για τη μους)
  • άσπρο πιπέρι (για τη μους)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε καρεδάκια (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι τσάιβς (για τη μους)
  • 400 γρ. φέτες καπνιστού σολομού (για την επικάλυψη)

Ας μαγειρέψουμε

Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Αναμειγνύετε τυριά, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα με ένα χτυπητήρι χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα κυβάκια πιπεριάς και τα τσάιβς και τα ανακατεύετε με πιρούνι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα των τυριών. Ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα και να μην παγώσει τόπους- τόπους. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Ντύνετε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη πρώτα μεδιαφανή μεμβράνη και στη συνέχεια με φέτες σολομού. Αφήνετε τις φέτες να κρέμονται στα πλάγια γιατί θα τις γυρίσετε να σκεπάσετε τη μους. Ρίχνετε στη φόρμα τη μους. Την σκεπάζετε με φέτες σολομού και γυρίζετε προς τα μέσα και τις άκρες που περισσεύουν. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Την ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης και τη βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύετε με λωρίδες φρέσκων λαχανικών, λεμόνι και φετούλες μαύρου ψωμιού ή έτοιμες φρυγανίτσες.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    93,5 €/ κιλ
    €1,87
    7083478
  • Τυρί Ανθότυρο Κρήτης
    ~450 γρ
    ~12,15€/kg
    ~€5,47
    7076453
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128896
  • Τυρί Κρέμα Mascarpone 250gr
    250 γρ
    9,2 €/ κιλ
    €2,30
    7077123