Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό
Ab logo
  • Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 6 φύλλα ζελατίνας (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι τσάιβς (για τη μους)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε καρεδάκια (για τη μους)
  • άσπρο πιπέρι (για τη μους)
  • αλάτι (για τη μους)
  • 1 (χυμός) (για τη μους) λεμόνι
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες (για τη μους)
  • 200 γρ. Μασκαρπόνε (για τη μους)
  • 200 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι (για τη μους)
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό (για τη μους)
  • 400 γρ. φέτες καπνιστού σολομού (για την επικάλυψη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    82,5 Ε/ κιλ
    €1,65
    7083478
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133232
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063752
  • Πιπέρι Λευκό Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    38,89 Ε/ κιλ
    €1,75
    7064466
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Αναμειγνύετε τυριά, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα με ένα χτυπητήρι χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα κυβάκια πιπεριάς και τα τσάιβς και τα ανακατεύετε με πιρούνι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα των τυριών. Ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα και να μην παγώσει τόπους- τόπους. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Ντύνετε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη πρώτα μεδιαφανή μεμβράνη και στη συνέχεια με φέτες σολομού. Αφήνετε τις φέτες να κρέμονται στα πλάγια γιατί θα τις γυρίσετε να σκεπάσετε τη μους. Ρίχνετε στη φόρμα τη μους. Την σκεπάζετε με φέτες σολομού και γυρίζετε προς τα μέσα και τις άκρες που περισσεύουν. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Την ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης και τη βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύετε με λωρίδες φρέσκων λαχανικών, λεμόνι και φετούλες μαύρου ψωμιού ή έτοιμες φρυγανίτσες.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    82,5 Ε/ κιλ
    €1,65
    7083478
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133232
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063752
  • Πιπέρι Λευκό Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    38,89 Ε/ κιλ
    €1,75
    7064466