facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπακαλιάρο με Χορταρικά
Ab logo
  • Μπακαλιάρο με Χορταρικά
Μπακαλιάρο με Χορταρικά

Μπακαλιάρο με Χορταρικά

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό µπακαλιάρο κοµµένο σε κοµµάτια
  • 2 (µπαγιάτικο µουλιασµένο) (ψίχα) (για τη σκορδαλιά) φέτες ψωμί
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά σούπας τοµατοπελτέ
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά σούπας µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές σούπας καυκαλίδες ψιλοκοµµένες
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού πράσα ψιλοκοµµένα
  • 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  • 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σκορδαλιά)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σκορδαλιά)
  • Αλάτι (για τη σκορδαλιά)
  • Πιπέρι (για τη σκορδαλιά)
  • 1 κιλό µπακαλιάρο κοµµένο σε κοµµάτια
  • 2 (µπαγιάτικο µουλιασµένο) (ψίχα) (για τη σκορδαλιά) φέτες ψωμί
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά σούπας τοµατοπελτέ
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά σούπας µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές σούπας καυκαλίδες ψιλοκοµµένες
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού πράσα ψιλοκοµµένα
  • 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  • 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες

Ας μαγειρέψουμε

Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες, τη γλυκο-πατάτα, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1/2 λίτρο νερό. Τα σιγοβράζουµε για 15 λεπτά και ρίχνουµε τις σταφίδες, τον τοµατοπελτέ αραιωµένο σε 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουµε καλά ώστε να αναµιχθούν τα υλικά µεταξύ τους. Σε ένα µακρόστενο πυρέξ τοποθετούµε τον µπακαλιάρο και στρώνουµε πάνω του τα χορταρικά και τις πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτουµε και την σάλτσα από τα χορταρικά. Ψήνουµε το φαγητό για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Εν τω µεταξύ φτιάχνουµε τη σκορδαλιά: ρίχνουµε στο µπλέντερ το ψωµί, το σκόρδο, το αλάτι και το ξίδι. Προσθέτουµε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια. Κα-θώς τη φτιάχνουµε, τη δοκιµάζουµε για να επιλέξουµε πόσο ξιδάτη ή αλµυρή τη θέλουµε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • Γλυκοπατάτες Κόκκινες Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064198
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064313