Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπακαλιάρο με Χοραρικά
Ab logo
  • Μπακαλιάρο με Χοραρικά

Μπακαλιάρο με Χοραρικά

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Μπακαλιάρο με Χοραρικά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  • Πιπέρι (για τη σκορδαλιά)
  • Αλάτι (για τη σκορδαλιά)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σκορδαλιά)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σκορδαλιά)
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)
  • 1 κουταλιά σούπας µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές σούπας καυκαλίδες ψιλοκοµµένες
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού πράσα ψιλοκοµµένα
  • 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
  • 1 κιλό µπακαλιάρο κοµµένο σε κοµµάτια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουταλιά σούπας τοµατοπελτέ
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • 2 (µπαγιάτικο µουλιασµένο) (ψίχα) (για τη σκορδαλιά) φέτες ψωμί

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πατάτες Νάξου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ 375 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7087787
  • 7071036
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~0,99€/kg
    ~€1,48
    7064216
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες, τη γλυκο-πατάτα, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1/2 λίτρο νερό. Τα σιγοβράζουµε για 15 λεπτά και ρίχνουµε τις σταφίδες, τον τοµατοπελτέ αραιωµένο σε 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουµε καλά ώστε να αναµιχθούν τα υλικά µεταξύ τους. Σε ένα µακρόστενο πυρέξ τοποθετούµε τον µπακαλιάρο και στρώνουµε πάνω του τα χορταρικά και τις πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτουµε και την σάλτσα από τα χορταρικά. Ψήνουµε το φαγητό για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Εν τω µεταξύ φτιάχνουµε τη σκορδαλιά: ρίχνουµε στο µπλέντερ το ψωµί, το σκόρδο, το αλάτι και το ξίδι. Προσθέτουµε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια. Κα-θώς τη φτιάχνουµε, τη δοκιµάζουµε για να επιλέξουµε πόσο ξιδάτη ή αλµυρή τη θέλουµε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Άλλη
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μπακαλιάρο με Χοραρικά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πατάτες Νάξου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ 375 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7087787
  • 7071036
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~0,99€/kg
    ~€1,48
    7064216