Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια
Ab logo
  • Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

από Εύα Μονοχάρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
25η Μαρτίου
Κυρίως πιάτο
Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 100 g παξιμάδια, τριμμένα
  • 2 σκόρδο
  • 150 g ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
  • 100 g φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 200 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 g μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 150 g φρυγανιά, τριμμένη
  • 1000 g μπακαλιάρος παστός
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κάπαρη  70 gr
    70 γρ
    18,29 Ε/ κιλ
    €1,28
    7072308
  • Καρυδόψιχα Ωμή 180g
    180 γρ
    16,39 Ε/ κιλ
    €2,95
    7544667
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ λιτ
    €0,48
    7130596
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τον μπακαλιάρο 1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα παξιμάδια, τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το σουσάμι και το θυμάρι. 2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι. 3. Στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο, τον βουτάμε πρώτα στο υγρό μείγμα και κατόπιν τον πανάρουμε πολύ καλά στο μείγμα της φρυγανιάς. 4. Ακουμπάμε τα φιλέτα σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει αντικολλητικό χαρτί. 5. Ψήνουμε για 30’ στους 180ο C και στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο. Για τη μαϊντανοσαλάτα 1. Στο μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, την κάπαρη, τα σκόρδα, την καρυδόψιχα και το μισό ελαιόλαδο. 2. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 3. Μόλις η σαλάτα είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε λίγη κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο. 4. Σερβίρουμε τον ζεστό, τραγανό μπακαλιάρο με τη μαϊντανοσαλάτα και λεμόνι. Tips: -Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του παναρίσματος και άλλα μυρωδικά ή μείγμα μπαχαρικών για ψάρι. -Στην μαϊντανοσαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε και μια μικρή βραστή πατάτα μειώνοντας το ψωμί στα 100g
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    25η Μαρτίου
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη
    Κυρίως πιάτο
    • Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κάπαρη  70 gr
    70 γρ
    18,29 Ε/ κιλ
    €1,28
    7072308
  • Καρυδόψιχα Ωμή 180g
    180 γρ
    16,39 Ε/ κιλ
    €2,95
    7544667
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ λιτ
    €0,48
    7130596