Ας μαγειρέψουμε
Ρίχνουμε τον πουρέ αρακά σε κατσαρόλα μαζί με 100 ml νερό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ δυόσμου σε μούλτι. Ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Αλευρώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Μοιράζουμε τον πουρέ αρακά στα πιάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ δυόσμου. Ακουμπάμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.