Μπαλίτσες τυριού σε τρία χρώματα
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 100 γρ. φουντούκια, ανάλατα (Για την επικάλυψη)
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα (Για την επικάλυψη)
- 50 γρ. μαυροσούσαμο, καβουρδισμένο (Για την επικάλυψη)
- 100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο (Για την επικάλυψη)
- 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς κοτσάνια) (Για την επικάλυψη)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τις μπαλίτσες τυριού)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα (Για τις μπαλίτσες τυριού)
- 30 ml κονιάκ (Για τις μπαλίτσες τυριού)
- 150 γρ. μπλε τυρί (Για τις μπαλίτσες τυριού)
- 250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (Για τις μπαλίτσες τυριού)
- 250 γρ. φρέσκο ανθότυρο (Για τις μπαλίτσες τυριού)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τρία είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά.
- Καβουρδίζουμε τα φιστίκια και τα φουντούκια στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα κοπανάμε καλά στο γουδί. Πλένουμε τον άνηθο, τον στεγνώνουμε καλά και τον ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού.
- Βάζουμε σε χωριστά πιάτα τον άνηθο, το σουσάμι με το μαυροσούσαμο, και τα φιστίκια με τα φουντούκια. Περνάμε κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνουμε συνδυασμούς με δύο επικαλύψεις π.χ. άνηθο και σουσάμι-μαυροσούσαμο.
- Αραδιάζουμε τις μπαλίτσες σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.